När det är säsongskifte är det många som vill shoppa lite nya kläder och det är alltid roligt med nya plagg i garderoben. Men när du väl ska köpa nya kläder kan det vara en bra idé att köpa märkeskläder av bra kvalité. Om du gör det kommer förmodligen dina plagg att leva länge. Förutom att plagg med god kvalité har en längre livslängd brukar också sådana plagg ha en mycket bättre pass form efter att de använts och efter tvätt. Billiga plagg har en tendens att tappa formen efter en dagsanvändning eller efter att de tvättats. Det är varken bra för miljön eller plånboken att köpa sådana plagg.

Märkeskläder är billiga om du använder dem mycket

Även om märkeskläder är dyra i inköp använder du förmodligen plagget väldigt många gånger under säsongen eller året och då kommer priset per användning att vara väldigt lågt. Jämför det med att köpa en budgettopp som du använder en eller två gånger. Då är priset per användning väldigt högt. Därför är det bra att inte stirra dig blind på prislappen varje gång. När du tröttnat på din snygga märkeströja och vill ha något nytt kan du förmodligen sälja den och få tillbaka lite pengar.

 

Satsa på kvalité och plagg med många användningsområden

Nu inför sommaren kan det vara värt att satsa på färre plagg men som har bättre kvalité och som inte gör dig besviken. Det är också en fördel om plaggen går att använda till mer än en sak. Satsar du på mer på tidlösa plagg kan du använda dem nästa sommar igen. En snygg vit klänning i midi-längd är väldigt moderiktig denna sommar men är också väldigt klassisk. En snygg skjorta kan bli din eviga kompanjon i garderoben. En bomullsskjorta kan du bära till vardags i vår och när sommaren kommer kan du använda den till ett par jeansshorts och sneakers; mycket enkelt och stilsäkert. Du kan också använda skjortan som ett strandplagg. Bär den över baddräkten eller bikinin som skydd för solen. På kvällen kan du matcha skjortan med ett par snygga byxor och klackar. Skjortan kan du sedan låta hänga kvar i garderoben när sommaren är slut för att använda den under hösten och vintern. En kostym i en klassisk färg kan du också investera i, den är alltid mer eller mindre trendig.