Majoriteten av alla människor som hör ordet ”mode” kommer direkt att associera detta med kläder, skor och andra typer av accessoarer, men sanningen är ett mode är ett mycket brett begrepp som kan innefatta mycket mer än så. Visst går det inte att sticka under stol med att ordet främst används i sammanhang där man pratar om kläder, men på senare tid har det också börjat användas flitigare och flitigare i andra situationer. Det finns till exempel mode för smink, men även mode för hår och frisyrer.

Ordet mode kommer från det latinska ordet modus, vilket betyder rytm, fason, mått eller gräns. Det är något som är tydligt förenligt med tid och smak. Mode är således ett begrepp som används för att beskriva att något är rätt i tiden – Det är modernt. Just på grund av ordets betydelse kan man alltså med fördel använda sig av det när man beskriver vilka hårtrender som gäller och det är precis det som vi ska titta närmare på här!

Hårmode för 2021

Det nya året har precis börjat, men trenderna som gäller har kunnat förutses mycket tidigare än så. Under år 2021 kommer det att vara en hel del guldiga toner som gäller, men också många vågade färger tar sin plats. Rökiga nyanser av blått och vinröda slingor är bland annat några av de färger som vi kommer att få se mer av. När det gäller frisyrer och längder är det den korta bob:en som ligger högst upp på önskelistan. Har du längre hår skapar du rätt volym genom att klippa upp dina längder.

För många människor är håret en mycket viktig del av ens kropp. Väder och vind kan ta ut sin rätt väldigt snabbt, såväl som kemikalier i stylingprodukter eller bara dina gener kan påverka hårets kvalitet. Generna kan också vara avgörande för hur länge du får behålla din kalufs. Har du märkt av att du börjar bli tunnhårig och vill förbättra din hårväxt erbjuder nordichair.com möjlighet till bra och smidiga behandlingar.

Kort eller långt hår – vad gäller?

Vill du veta mer om de frisyrer som gäller för 2021? Härligt! Som tidigare nämnt är det den kortare bob:en som kommer att vara mycket populär. Frisyren är enkel att sköta och ger en stilren och elegant look. Även långa längder med lugg gör entré såväl som pixiefrisyren. För män gäller rufsiga frisyrer, kortklippt med rakade sidor, men även frisyrer med mycket volym. De platta och bakåtslickade frisyrerna har vi lämnat bakom oss för länge sen. Vilken frisyr som passar dig beror bland annat på vilka förutsättningar som du har, men också din ansiktsform och din personliga stil. Är du osäker kan du få hjälp och rådgivning hos din frisör.