Suktar du efter det där plagget eller den där prylen som skulle kunna passa så bra in i din stil? Då kanske du får användning för de där smyckena som du inte använder, där kan det nämligen finnas riktiga dyrgripar.

Sälj allt du inte använder

De flesta som gillar mode får ganska tidigt erfara hur mycket plats alla kläder och prylar tar. Det blir lätt att man samlar på sig stora mängder med kläder, smycken och väskor som man inte använder. Att rensa ut det man inte använder kan därför vara en bra vana att skaffa så tidigt som möjligt.

 

Om du av någon anledning inte har råd att uppgradera din garderob och skaffa bättre och finare mode så kan du rensa ut det du inte längre gillar och använder. Kanske har du köpt ett smycke med diamanter som du älskar, men aldrig har använt? Låt det komma till användning någon annanstans i så fall. Det är väldigt effektivt att sälja diamanter om man vill ha snabba pengar. Diamanter är trots allt ädelstenar som det finns ett värde i. Genom att bara sälja ett smycke med diamanter kan du köpa många nya saker som passar dig bättre.

Var ska du sälja?

Att sälja kläder går att göra på flera sätt. Exempelvis kan du sälja kläderna själv via Tradera eller Blocket, men du kan också lämna in dem till någon som säljer dem åt dig. Men tänk på att den som säljer grejerna åt dig kommer att ta provision. I värsta fall blir det inte många kronor över till dig. Om du har märkesväskor kan du faktiskt sälja dem via ett auktionshus, men även de kommer ta en provisionsavgift av dig. Dock kan det vara skönt att slippa sköta försäljningen och kontakten med köparen. Om du säljer privat får du själv sköta kontakten med köparen samt skicka sakerna, men får troligtvis bäst betalt. Självklart ska du göra det som passar dig bäst och göra det som du tror blir bäst i slutändan.