Om du vill klä dig snyggt, samtidigt som du sparar pengar och bryr dig om klimatet ska du satsa på välsydda kläder från riktigt bra märken. Passa på att köpa drömplaggen under rean, så kan du klä dig stilrent och sassy året om.

 

Märkeskläder på rea – plånboken bästa vän

 

Hur dina kläder sitter på kroppen beror på design och material. När du köper en t-shirt för ett par hundralappar eller en vinterjacka för 700 kronor, så kommer de plaggen inte sitta eller hålla lika länge som välsydda kläder i bra material. Det betyder att du inom ett till två år måste köpa en ny t-shirt eller jacka. Att köpa billigt är faktiskt att köpa dyrt. Problemet är dock att alla inte har råd att köpa en riktig Canada goose-jacka för mellan 5000 och 10 000 kronor på en gång eller snyggaste tröjan från Gant. Men det finns en enkel lösning: planera och satsa på reorna. Då kan du köpa riktigt bra kläder som håller i många år, både i stil och praktiskt. Just nu har https://www.johnells.se/ en supersale med allt från Grant, Cederico, Tiger of Sweden och Tommy Hilfiger.

Klimatsmart

Det är inte bara din plånbok som i långa loppet kommer tjäna på att du köper riktiga kläder, utan även klimatet. Klädindustrin släpper faktiskt ut mer växthusgaser än flyget och det är fast fashion som är det stora problemet. Om du istället köper kläder som du ser grymt snygg ut i, som är tidlösa och som också håller, så kommer du inte att påverka klimatet lika mycket. Många av de bättre märkena väljer också att sy sina kläder i fabriker i Östeuropa eller i fabriker med bättre miljöpolicy i Asien. Då kan du med gott samvete klä dig i plagg som både andas stil och medvetenhet, och som samtidigt har det lilla extra som visar vem du är.