Parajumper är ett klassiskt klädmärke som tillverkar högklassiga jackor. De ställs ofta mot den största konkurrenten Canada Goose som ett tidlöst och moderiktigt alternativ som tål tuffa väderförhållanden. Parajumper har inspirerats av ett fallskärmsregemente som är posterade i Alaska, USA. Det är dock inga vanliga fallskärmshoppare vi pratar om här (om man nu kan prata om någon som en ”vanlig” fallskärmshoppare). Soldaterna i det 210:e regementet jobbar med specialiserade räddningsoperationer. Det kan till exempel handla om att plocka upp astronauter som landat i vattnet efter att ha varit ute i rymden. 210:e regementet är en elitstyrka som går igenom hårdare träning än de flesta. Det viktigaste av allt är dock att all den där tuffheten i första hand ska handla om att rädda människor. Regementets motto lyder ”That others may live”. En bra utgångspunkt för ett klädmärke.

 

Praktiska jackor som tål kyliga klimat

De tuffa omständigheterna som soldaterna i fallskärmsregementet i Alaska möter på sina uppdrag inspirerade klädmärket Parajumper till att skapa tuffa och tidlösa vinterjackor. Eftersom de är skapade med inspiration från militärer som verkar i klimatet i Alaska klarar de mer än väl av Sveriges klimat. En annan sak som utmärker jackor från Parajumper är att de är praktiska. Faktum är att om du äger en Parajumper kan du i princip skippa väskan. De har stora och små fickor som rymmer allt från mobiltelefonen till plånboken och mycket mer därtill.

Hos Thernlunds.se kan du bland annat köpa Parajumpers för herr. Inte bara modeller i den smått militära stil som märket blivit känt för, utan också slimmade urbana jackor som passar lika bra inne i stan som på naturvandringen. Thernlunds är en svensk klädbutik som har butiker i Stockholm med omnejd. Förutom Parajumpers säljer de kvalitetsmärken som Calvin Klein, Dockers, Gant och J Lindeberg. Deras idé går ut på att sälja kläder av hög kvalitet till så bra priser som möjligt. Om du beställer från dem via nätet kan du räkna med snabba leveranstider och, självklart, öppet köp med full bytesrätt för alla produkter i 14 dagar.