Oavsett vilken träningsform du utövar är det roligare och trevligare att göra det i snygga och bekväma träningskläder. Ett par träningstights är ett säkert kort i träningsgarderoben. Träningstightsen gjorde intåg på 80-talet när den stora fitness och aerobictrenden tog fart. Sedan dess har träningstightsen alltid funnits med i träningsmodet. Förutom att vara ett träningsplagg har träningstights också blivit ett vardagsplagg. Det fina med tights är att det går att kombinera dem i oändlighet med andra plagg, oavsett om du är en minimalist eller en färgsprakande maximalist. I år är det perfekt att använda ett par tights med hög midja i kombination med croppade toppar eller bh-toppen.

 

Satsa på funktion och bekvämlighet

 

Funktion och passform är viktigast när du ska träna och att kläderna uppfyller ditt behov. Efter det kommer utseendet. Det är viktigt att du tycker att dina träningskläder är snygga. Att ha snygga träningskläder höjer motivationen och det känns helt enkelt lite bättre om du känner dig snygg när du tränar.

Årets träningstrender

I år är det trendigt med matchande set, helst ett par tights med hög midja och kort topp eller sport-bh. Det kan med fördel vara sömlöst och färgkoordinerat. Det fungerar lika bra att använda setet till vardags. Styla setet med ett par sneakers, keps och en kappa eller kort jacka. Ett par svarta tights går att bära till det mesta och är ett stilsäkert kort. De går lika bra att använda på löprundan som till en stickad tröja. Till vardags kan du också styla dina svarta tights med en stor skjorta eller en hoddie tillsammans med ett par kritvita sneakers. Mönstrade tights i lekfulla varianter är också en av årets trender och vill du vara lite extra trendig ska du använda dina tights under den vita klänningen i sommar. Förutom mönster är prints, meshdetaljer och color block trender som följer med in i 2021. När det gäller modefärger på träningskläderna fungerar kamouflage, helsvart, jordnära toner, grått och pastell. Men tänk på att välja det du tycker är snyggt och bekvämt.