Vill du tjäna pengar på ett roligt sätt hemifrån? Så att du får mer tid och pengar över. Om du tycker om att skriva, kommunicera och har blick för mode, så kan du skapa en mode- eller skönhetsblogg och börja tjäna några extra tusenlappar varje månad.

Tjäna pengar på en blogg

Går det verkligen att tjäna pengar på en blogg? Ja, det är många som gör det. Är inte bloggen passé? Nej, bloggar har lika många besökare idag som för tio år sedan. Det som skiljer sig åt är hur du ska blogga. För tio-femton år sedan var det bloggaren, som Blondinbella, som blev känd. Idag handlar det mer om att skapa en blogg med tillhörande modekanal och erbjuda besökarna goda råd, inspiration och lösningar på deras problem. Det finns många heltidsbloggar, men de blir inte kända. Däremot kan de leva på att blogga och vara sina egna bossar. Då mode och skönhet är en stor bransch, som delvis också hör ihop med hälsa, fitness och inredning, så finns det mycket pengar att tjäna. Det fina är också att du kan blogga varifrån helst på jorden: Paris, Örebro eller Östermalm.

Modebloggen

Du måste ha egen hosting och domännamn. Förslagsvis använder du wordpress när du bloggar. När du sätter igång ska du främst fokusera på att lära dig hantverket och hela tiden analysera allt du gör. Vad ger besökare? Vilka artiklar konverterar till pengar? Bloggar som ger inkomst handlar aldrig om bloggaren, utan alltid om läsaren. Din dröm att bli en modebloggare är inte intressant för andra. Det som intresserar dem är tips på hur de kan klä sig så att de ser tio kilo smalare ut, hur man kan få höfterna att se smalare eller bredare ut och hur mycket skinn man kan visa utan att det är för mycket. Information som löser problem som besökarna har. Tänk också på att personerna med störst plånbok inte är de snygga 20-åriga studenterna, utan faktiskt personer som passerat 40 år. Konkurrensen om 20-30-åringarnas uppmärksamhet är större, än från trebarnsmammor. Även pensionärer letar information på nätet. Genom att våga dig utanför den vanliga modesfären kan du lättare hitta en målgrupp som inte har så många bloggar att läsa. Du bör också starta flera bloggar och se vilka som fungerar. Det kan vara bloggen och YouTubekanalen som handlar om att skapa egna smycken som blir din guldgruva, istället för den om senaste trenden från Paris.