Vill du ha ett eget företag och älskar mode? Varför inte kombinera det och skapa en webbshop där du säljer mode och skönhet. Här kommer tipsen på hur du kommer igång.

Onlinehandeln ökar

För varje år ökar onlinehandeln. Idag är det inte bara de stora aktörerna som säljer kläder, utan det finns också många små och specialiserade affärer. Många av dem drivs faktiskt av vanliga personer som med hjälp av en plattform startat en webbhandel. Idag kan vem som helst starta en affär på nätet och börja tjäna pengar hemifrån soffan. Självklart kräver det både mycket arbete och kunskap, men med rätt fokus och smarta strategier går det.

Hitta din plattform

Grunden för din handel är egen hosting, smart och genomtänkt domännamn samt en plattform som hjälper dig att komma igång. Många webbhotell erbjuder ecommerce, alltså att du kan bygga en hemsida för webbhandel. Det lättaste är att köpa ett program eller betala någon att skapa sidan åt dig, så att den ser snygg och professionell ut. Du behöver också hitta en plattform att sälja kläder ifrån. Det finns flera plattformer som låter dig sälja kläder, som du sedan har på din sida. Din webbshop är alltså ett skyltfönster åt plattformen. När en person går in på din webbhandel och köper en klänning eller pullover som du säljer, så får du provision på köpet. Det är en form av passiv inkomst.

När du börjar att få inkomst på din weebhandel bör du skaffa f-skattsedel från Skatteverket, så att du blir egenföretagare. Då får du också göra avdrag på datorn och annat som du behöver använda för att driva din webbshop.