Det är roligt att få planera och packa för att åka på semester. Men det är onödigt, och vanligt, att släpa på för mycket kläder. Här kommer tipsen på hur du packar inför resan.

Den ultimata packningen

Det finns inte en ultimat packlista som fungerar för alla resmål, men du kan alltid göra den ultimata packningen för just din resa. Två viktiga grunder att börja med: du behöver hälften av kläderna och dubbelt av pengarna samt att du kan köpa det mesta på plats. Packa inte ner någonting som du inte garanterat kommer att använda. Samtidigt bör du packa ner saker som tar plats, men som du kommer uppskatta. Om du tycker om att löpträna och brukar springa Göteborgsvarvet, så är det värt de extra kilona att ta med löparskorna. Men om du inte brukar träna på hemmaplan, så kommer du troligtvis inte börja löpträna bara för att du är i London.

Låt packningen matcha

Bästa sättet att få flera outfits med på resan är genom att kläderna matchar varandra. Ta med den cardigan som funkar till både klänningen, jeansen och byxorna. Se till att färger och nyanser går ihop. Då kan du mixa och matcha din outfit och behöver inte uppleva att du har samma kläder på dig hela tiden.