Ett plagg som aldrig går ur tiden är jeans i olika modeller. När du ska välja jeans är det viktigaste att du trivs med modellen, tvätten och att de sitter perfekt. Det är mindre viktigt om den aktuella jeansmodellen är trendig eller inte. Det finns väldigt många olika jeansmodeller med hög eller låg midja, tight eller lös passform.

Prioritera kvalité

Om du vill se elegantare ut ska du oavsett vilken jeansmodell du föredrar välja en mörkare tvätt. En mörkare tvätt framstår som mer sofistikerad, vilket gör att du kan ha ett par i mörk tvätt på jobbet och sedan använda samma par till utekvällen. Att välja jeans i ett bättre material är också ett sätt för att få ett mer exklusivt intryck. Det är värt att lägga några kronor extra på ett par som är gjorda av bra material.

Klassiska jeans är alltid trendiga

Det är inte sällan som det är olika modeller och tvättar som är trendiga i omgångar. Dock är mer klassiska jeansmodeller i olika tvättar alltid mer eller mindre trendiga. Det bästa är att ha ett par jeans som sitter som en smäck och som du kan använda över tid. Då kan du istället använda trendiga överdelar om du vill vara moderiktig. Du kan även använda olika trendiga accessoarer till dina klassiska jeans om du vill piffa till din look, använd jeansen som bas.

Jeans platsar i alla garderober

Jeans har en given plats i en basgarderob. Det är just för att det är ett plagg som fungerar till de allra flesta tillfällena. De hör även hemma i en kapselgarderob. Du kan både klä upp och ner ett par jeans och de passar lika bra på fritiden som till festen. Till festen bär du exempelvis ett par snygga klackar och till vardags ett par sneakers för att få rätt look.